De tijdsbesteding van…

De afgelopen weken waren erg anders dan normaal voor ons. We hebben praktisch geen trainingen en coaching gedaan. Dat betekende dat ieder van ons andere invulling van de tijd moest zoeken. We delen graag met je wat ieder van ons tijdens deze periode gedaan heeft. Nu de maatregelen weer versoepelen zijn we al druk bezig met opstarten van trainingen, coaching en commerciële bezoeken.

Dus als je ergens met ons over wil sparren neem dan vooral weer contact op.


 

Slow cooking op de kamado

Rob van Westing

De tijd nemen om met aandacht te koken. Lekker buiten eten in de zon. Altijd was alles afgestemd op ieders werktijden, sportprogramma’s etc. Nu genieten we, zonder tijdsdruk, met en van elkaar. Avonden besteed ik aan het bekijken van diverse culinaire livestreams en video’s. En dan de gerechten voor de volgende dag kiezen! Zo lag er afgelopen weekend een lamsbout 6 uur te garen. Tijdens de werkdagen blijf ik veel in contact met onze klanten en nemen we intern de tijd om de didactische details van onze trainingen nog eens goed onder de loep te leggen. Een prima combinatie van privé-werk, zo in het buitengebied van Dalfsen!

De wind in de zeilen hebben

Judith Swart

Als het kan zeilen op het IJsselmeer en Waddenzee. Nu de kinderen “vrij” zijn is er meer tijd voor de zeilboot! Het is voor mij een heel vrij en ontspannend gevoel om te zeilen en het bruisen van het water te horen en voort te bewegen door de wind. Vooral heerlijk wegdromen turend over het water en alles de revue te laten passeren en zo weer fris en energiek er tegenaan kunnen, buiten zijn in de natuur doet altijd goed!

Balans houden tussen geest en lichaam…

Antonie de Kok

Zoals veel mensen weten doe ik elk jaar een aantal halve triatlons. Daardoor ben ik al gewend aan 6 dagen sporten per week. Ondanks dat alle races voorlopig niet doorgaan train ik gewoon in dit regime door. Alleen doe ik het nu ook wat meer overdag en geniet ik van het heerlijke weer. Ook heb ik een aantal georganiseerde virtuele triathlons gedaan waaraan ik gewoon rondom huis deel kan nemen. Zo kan ik toch competitief sporten en pieken op mijn eigen niveau. De laatste keer was ik 6.012 van de 20.000. Dus nog voldoende ruimte voor groei.

Daarnaast besteed ik nu tijd aan onze website, nieuwsbrieven en andere dingen die normaal wat makkelijker blijven liggen.

Op deze manier blijf ik zowel mijn lichaam als mijn geest trainen, uitdagen en in balans houden. Iets wat ik als essentieel ervaar voor mezelf om goed te functioneren en lekker in mijn vel te zitten.

Buiten uitwaaien

Eveline de Jong

Niets fijners dan buiten uitwaaien met zijn allen. In de tuin, in het park, in het bos, op het water. Uiteraard als het rustig is, uiteraard op 1,5 meter van anderen. Werken en thuisonderwijs – een interessante combinatie die best wat vraagt van zowel onze kinderen als mijzelf. Nu zijn we altijd al graag buiten met elkaar, maar in deze tijden helemaal. Het bleek dé oplossing voor iedereen. In plaats van de ochtendwandeling naar school, beginnen we de dag nu met buiten voetballen, overgooien, verstoppertje of tikkertje doen. Daarna aan de slag met elkaar en ieder aan zijn of haar (school)werk. Waar ik normaal nog wel eens doorbuffel want ik wil nog zo veel, leer ik nu het tempo lager te leggen en pauzes te nemen. Zijn de kinderen er klaar mee? Naar buiten. Is de concentratie weg? Naar buiten. Loop ik te kauwen op een oplossing? Naar buiten. Want even loslaten, geeft ruimte aan je onderbewuste om tot oplossingen te komen. Een les die ik uiteraard wel kende, maar té weinig toepaste. En nu maken we van de nood een deugd met elkaar. Voordeel voor iedereen. De sfeer in huis vaart er wel bij én de productiviteit is vele malen hoger. Want buiten even een frisse wind voelen, laat ook binnenshuis een frisse wind waaien.

“Ik kan het, want ik heb het nog nooit gedaan”.-Pipi Langkous-

Liesbeth den Hollander

Dat verwachting niet overeenkomt met de realiteit dat is voor mij zeker het geval. Dit voorjaar had ik een overvolle agenda met heel veel trainingen en coach trajecten.Het Corona virus zorgde voor een totale omslag in mijn dagbesteding. Coach gesprekken gaan door maar dan virtueel. De meeste traininingen zijn uitgesteld tot na de zomer.

Om de lopende training trajecten levendig te houden ben ik gestart met vlogs voor een aantal groepen. En ik ben mijn huis gaan schilderen. Een klus die nodig moest gebeuren en waar we zelf niet aan toe kwamen. Super leuk werk. Privé houd ik mijn kinderen aan de slag met het zorgen dat ze klussen doen in en rond huis en met huiswerk aan de slag blijven. Na alle hectiek van de afgelopen jaren ervaar ik deze tijd als bijzonder en positief. Even geen sociale verplichtingen, geen gereis en tijd voor andere zaken.

In deze corona tijd is dat fietsen op mijn racefiets..

Jan Bouw

Heerlijk er tussen uit de Veluwe of de Posbank over. Klimmen en afdalen… door kleine dorpjes heen rijden die nu uitgestorven zijn vanwege de C-crises…..even 1-2 uurtjes afzien om dan herboren weer de dag aankunnen.

Je bent alles even kwijt en niet bezig met je werk, corona of welke andere besognes dan ook.

Je lichaam een impuls geven en aan het werk zetten.. sport maakt je geestelijk en fysiek fit… verhoogt de weerstand en dat is in deze tijd best wel belangrijk..

Nog meer energie uit werken…

Sandra van de Mheen

Met name in deze periode haal ik nog meer energie uit werken. Het geeft ritme en voldoening als ik aan het eind van de dag m’n laptop dichtklap om vervolgens te gaan klussen in ons nieuwe huis. In beide gevallen bouw ik aan de toekomst privé dan wel zakelijk en kan ik niet wachten op het resultaat.

Cryptogrammen invullen

Harry Schouten

Cryptogram is een soort puzzel, waarbij goed lezen en creatief denken belangrijk is. Ik vind het heerlijk om mijn hersenen te blijven breken over allerlei puzzels om scherp te blijven en ook om te ontdekken dat je blijft groeien. Je gaat steeds weer nieuwe mogelijkheden zien.

Corona tijd / extra vrije tijd….

Tjeerd den Boer

In de afgelopen periode heb ik wel “geluk” gehad. We zijn thuis bezig met de laatste loodjes van een verbouwing. Ik had alles gedelegeerd aan aannemer en installateur, maar ergens in het proces moet je in de weekenden toch zelf ook nog wat doen. Dit was een klusje waar ik achteraf heel trots op was en lekker een biertje op heb gedronken.  Het integreren van een IKEA ladekast in een bestaande oude kast.

Mijn leerstijl is dat ik het eerst fout doe en dan pas echt de complexiteit overzie… Ik zou een didactisch boek kunnen schrijven over hoe het laatste laatje altijd het mooist zit.. Typisch voorbeeld van learning by doing en trial of error..

Super trots op het eindresultaat en dankzij de thuiswerkdagen en geen reistijd echt volle bak de weekenden kunnen inzetten voor klussen. In normale omstandigheden had ik daar veel minder tijd voor kunnen nemen!