Succesvol onderhandelen?

Hamert jouw sales manager op het bewaken van de marges? Vraagt de klant om korting en speelt hij jou en andere potentiële leveranciers tegen elkaar uit qua prijs? Misschien lukt het je niet goed om een klant soepel naar de afsluiting van het contract te leiden. Of bekruipt jou regelmatig het gevoel dat je taken toebedeeld hebt gekregen en niet effectief hebt onderhandeld? Dan is een training Succesvol Onderhandelen precies wat je nodig hebt.

Dagelijks onderhandelen

We onderhandelen dagelijks in allerlei situaties. De vaardigheden die je nodig hebt om de gewenste uitkomst zo effectief en efficiënt mogelijk te vervullen zijn legio. Je moet alle belangen in het oog houden, je moet marges en grenzen bewaken en bij voorkeur is iedereen tevreden met de uitkomst van een onderhandelingsgesprek. Tijdens de training behandelen we onder andere, verschillende  stijlen van onderhandelen, de kunst van het onderhandelproces en we leren je om met de juiste mindset aan tafel te gaan  om ervoor te zorgen dat jij tot het beste resultaat weet te komen.

Wat leer je tijdens de Training Onderhandelen?

 • Hoe je effectiever voorbereid bent op onderhandelingen.
 • Je standaard een hogere marge realiseert?
 • Flexibel weet om te gaan met bewegingen van de klant?
 • Assertiever vasthoudt aan condities?
 • Onderhandelingstactieken en -strategieën kunt toepassen?
 • Tot win-win oplossingen komt?
 • Je creativiteit gebruikt tijdens onderhandelingen?
 • Voorstellen beter op maat maakt?
 • Betere gespreksvoering hanteert en tussen de regels door luistert?
 • Meer plezier gaat hebben in het “onderhandelingsspel”?

Hoe werken we?

Voor je het programma van de training onderhandelen kan veststellen hebben we samen een gesprek over de kansen en risico’s als je niks zou doen. Dus wat gaat er nu moeilijk of mis? Onderhandelen gebeurt ook intern met de OR of tussen HR en en advocaat.
Als we het programma hebben samen adresseren we alle onderhandelingsvaardigheden aan de hand van voorkomende praktijksituaties uit jouw praktijk. Je wordt – als een ware topsporter – uitgedaagd om jezelf iedere dag 1% te verbeteren. Want als onderhandelaar moet je op scherp staan en met flexibiliteit toch je doel zien te bereiken.

Door deze training ben ik me veel bewuster geworden van hoe ik een betere gesprekspartner voor (potentiële) klanten kan zijn. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in het rendement dat ik uit mijn onderhandelingen haal.
André Kamminga, Commercieel Manager De Vries Trappen BV

Waarom zou je deze training onderhandelen willen doen?

“Er is geen training die in mijn beleving zo snel rendement oplevert als de training onderhandelen. Je leert te accepteren dat onderhandeling een spel is. En een spel moet je goed spelen om punten te kunnen scoren. Wie zichzelf niet beheerst kan het spel niet beheersen. We oefenen hoe een palet aan gedragsstijlen in te zetten en te anticiperen op het gedrag  van de gesprekspartner. Daarnaast introduceren we allerlei handige middelen om je optimaal voor te bereiden. 

Onderhandelingen worden gewoonweg leuker, je voelt je sterker. Ze blijven natuurlijk uitdagend en vragen het beste van onszelf. Laten we op zoek gaan hoe we jouw onderhandelingstalenten kunnen verzilveren!”

  During the training programme Rob opened up new aspects of negotiations which I never thought of previously or have come across in other sales training I have attended. The practical task/action set by Rob with a follow up training session was invaluable and in my case with great success in closing deals and overachieving in my quota!
  Imran Patel, Senior Enterprise Account Director ADOBE SYSTEMS