Effectief leiderschap en prestatiemanagement

Een trap veeg je van boven naar beneden schoon. Ongeacht de vraag start het onderzoek bij de directie. Waar wil je heen? Waar wil je staan over 3-5 jaar? Wat belemmert het behalen van de gestelde doelen? Waar zitten pijnpunten? Hoe bereik je als leider vooruitgang als je niet weet waar het team staat? Onderzoek grondig de actuele situatie van het team voordat je ad hoc veranderingen probeert te dicteren, is ons advies. Kortom; “eerst het vizier scherp stellen voordat we gaan schieten”. Dat doen we met deze leiderschapstraining. Op naar effectief leiderschap.

Ambitie helder krijgen, visie scherp stellen!

Hoeveel opgelegde veranderingen slagen volledig en binnen de gestelde termijn?  “Mensen willen best veranderen, ze willen niet veranderd worden” is een bekende quote. We betrekken alle relevante niveaus in de organisatie in het veranderingsproces. Op die manier bepaal jij als leider het doel en gezamenlijk bepalen we de weg. De verandering naar een effectief leiderschap is daarmee een gedragen proces en komt van binnenuit.

Voorafgaand aan de leiderschapstraining, bepalen we samen welke impact er waar gerealiseerd moet gaan worden. Zo maken we het gewenste resultaatsniveau, leiderschap, de benodigde attitudes, vaardigheden, klant- of medewerkerstevredenheid concreet. Heldere doelen en een gedegen uitgestippelde weg!

Door de sales- en leiderschapstrainingen kunnen wij als bedrijf accelereren en onze klanten nog effectiever ten dienste zijn in het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen.
Stefan van Diggelen, Directeur Optimizers

 

Interesse gewekt?

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je graag met ons aan de slag? Neem contact met ons op via onderstaand formulier en een van onze partners neemt contact op.