Boerenwijsheden & De Librije

Hoe presteer je dagelijks op het allerhoogste niveau? Restaurant De Librije is een van de meest opvallende High Perfomance Organisaties van Nederland. Aan jou de eer om aan te schuiven en van dichtbij te ontdekken hoe je als organisatie de middelmaat ontstijgt, het allerhoogste niveau bereikt en daar blijft!

De kunst van een High Performance organisatie

Het idee voor Boerenwijsheden ontstond vanuit ons beider fascinatie voor de ongelofelijke perfectie die De Librije kenmerkt. Dagelijks presteren op het allerhoogste niveau met aandacht voor iedere tafel, iedere gast, ieder gerecht en ieder detail lijkt tot hogere kunst verheven – en toch ogen de processen bedrieglijk eenvoudig, haast routinematig. Hoe doen ze dat in Zwolle? Hoe kunnen ze elke dag opnieuw zo’n topprestatie neerzetten die zo vloeiend verloopt? En al meer dan 10 jaar onafgebroken de erkenning krijgt van Michelin met het hoogste aantal van drie sterren, als één van de 28 restaurants in de wereld?

Leiderschaps recepten uit De Librije

Dit boek is gemaakt voor iedereen die daar het fijne van wil weten. De lessen die wij uit de dagelijkse praktijk bij De Librije hebben gedistilleerd, zijn niet alleen toepasbaar in de horeca, maar ook in het bedrijfsleven of bij de overheid én geschikt voor iedereen die de drang voelt om de middelmaat te ontstijgen en het beste uit zichzelf te halen.

7 smaken, 7 leiderschapskwaliteiten

In Boerenwijsheden gaan we eerst in gesprek met de smaakmakers van De Librije. We ontrafelen de gedachten en ervaringen van Jonnie en Thérèse aan de hand van de zeven Librije-smaken: zoet, zout, zuur, bitter, umami, vet en 3D. Die zijn een metafoor voor het gedrag dat tot succes leidt en smaakvolle managementlessen.

Dit keer dus geen typisch managementboek, maar 25 jaar Boerenwijsheden die zich in een High Performance Organisatie bewezen hebben. Om de exceptionele prestaties te begrijpen moet je de sfeer achter de schermen van De Librije proeven en in je opnemen. Boerenwijsheden brengt je dichterbij dan ooit.

Jonnie en Thérèse Boer runnen al 25 jaar een culinair imperium, gebaseerd op hun ‘cuisine pure’. De Librije is één van de 28 restaurants in de wereld met drie Michelin-sterren voor een aaneengesloten periode van meer dan 10 jaar. De moeite waard om echtpaar Boer van dichterbij mee te maken. Ze complementeren elkaar op veel vlakken. Jonnie runt de keuken, Thérèse stuurt de ‘witte brigade’ aan. Hij is baanbrekend en vindingrijk en houdt zich meer op de achtergrond, maar is niet vies van stevige statements. Zij is extraverter en treedt sturend en mensgericht naar voren. Ze kennen elkaars sterke kanten én beperkingen. Als duo vormen ze de solide basis van hun onderneming. Beiden zijn de hoofdrolspelers, de smaakmakers in Boerenwijsheden.

Hier vind je een voorproefje van het boek. Klik om te downloaden