Over Capi-Lux
Capi-Lux is een toonaangevende luchthavenretailer en biedt een ruim assortiment consumentenelektronica. Ze zijn wereldwijd vertegenwoordigd met meer dan 30 winkels op 12 luchthavens.

De vraag
Capi-Lux is een snelgroeiend bedrijf. Ze openen veel nieuwe winkels op luchthavens. Als gevolg van de snelle groei hebben ze behoefte aan veel nieuw personeel. Capi-Lux heeft veel jonge mensen aangenomen. Vanuit de rol als mentor, projectleider of als startende manager van een kleine afdeling, krijgt men de kans om (snel) door te groeien naar de functie van manager (van een wat grotere afdeling). Om ze in dat proces te ondersteunen, nemen ze deel aan een op maat gemaakte interne training of aan een open training van Business Impact Training. Het doel is het stimuleren van een managementstijl die hoort bij een pro-actieve cultuur waarin men zich voor kwaliteit en resultaat van de afdeling wil en kan verantwoorden.

De aanpak
Tijdens dit interne managementprogramma worden jonge talenten geëquipeerd met deze met management vaardigheden. Dat doen we tijdens 5 trainingsdagen verspreid over 7 tot 8 maanden. We starten met een op maat gemaakte 361° analyse. Vervolgens volgt er een intakegesprek met de deelnemer over persoonlijke doelstellingen. Tijdens de trainingsdagen wisselen theorie en praktijk elkaar af. In de praktijksituaties wordt er gebruik gemaakt van op maat gemaakte cases, omdat de business van Capi-Lux zeer specifiek is.

Het resultaat
Veel deelnemers groeien door na de training en krijgen extra verantwoordelijkheden. Deelnemers die deze training met goed resultaat doorlopen maken doorgaans snel promotie binnen Capi-Lux. Het opleiden van talenten past goed binnen de Nederlandse cultuur. Capi-Lux geeft de voorkeur aan talent zelf opleiden in plaats van professionals ‘van buiten’ te halen. In de sport doen we het net zo, kijk maar naar het voetbal.

Dit heeft als bijkomend voordeel dat het makkelijker is om een gemeenschappelijke managementstijl uit te rollen. Iedereen bij Capi-Lux spreekt iedereen dezelfde taal en hanteert dezelfde managementstijl. Interne job roulatie is als gevolg hiervan veel eenvoudiger geworden.

Commerciële groei van de onderneming, hogere winstgevendheid, beter management, eenduidige cultuur waarin men elkaar aanspreekt. Kortom, de lat ligt hoger!

Business Impact Training verzorgt al tien jaar de trainingen voor Capi-Lux. In deze periode heeft Capi-Lux zich flink ontwikkeld. Ze hebben geïnvesteerd in de kwalitatieve groei van personeel zodat ze vervolgens ook de kwantitatieve groei van het bedrijf mogelijk hebben gemaakt.